Reklama

W tym artykule:

  1. Magda Gessler zdradziła swój autorski przepis na rolmopsy
  2. Rolmopsy – przepis Magdy Gessler na Wigilię (i nie tylko)
Reklama

Magda Gessler zdradziła swój autorski przepis na rolmopsy

Magda Gessler to niezaprzeczalnie kulinarne guru dla milionów Polek i Polaków. Nic w tym dziwnego – jedna z największych gwiazd stacji TVN nawet proste tradycyjne dania kuchni polskiej podaje w ciekawy i nowoczesny sposób. Nie inaczej jest z takimi świątecznymi klasykami, jak rolmopsy. Jak dowiedzieliśmy się z jednego z grudniowych wydań czasopisma „Dobre Rady”, charyzmatyczna prowadząca „Kuchennych Rewolucji” i jurorka w równie popularnym programie „MasterChef” co roku przyrządza je na Wigilię w wersji z marynowanymi gruszkami. Dzięki temu rolmopsy w stylu Magdy Gessler mają naprawdę interesujący smak i aromat. Sprawdźcie, jak krok po kroku przyrządzić wigilijne rolmopsy według receptury Magdy Gessler. Gwarantujemy, że wcale nie będziecie musieli spędzić w kuchni wielu godzin. Przygotowanie porcji dla 6 osób zajmie wam bowiem mniej niż godzinę (ok. 50 minut).

Kapusta z grzybami wigilijna: przepis Magdy Gessler krok po kroku

Wigilijna kapusta z grzybami według przepisu Magdy Gessler zwyczajnie nie ma sobie równych. Poznaj tajemnicę idealnej kapusty wigilijnej zgodnie z recepturą sławnej restauratorki i
Magda Gessler, kapusta z grzybami
fot. Instagram @magdagessler_official

Rolmopsy – przepis Magdy Gessler na Wigilię (i nie tylko)

Składniki:

  • 500 g matiasów
  • 150 g ogórków kiszonych
  • 150 g marynowanych gruszek
  • 150 mln octu spirytusowego
  • 50 ml oleju
  • 2-3 marchewki
  • 1 czerwona cebula
  • szczypiorek
  • 1 łyżka cukru
  • 4-5 ziaren ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

1. Marchewki, ogórki kiszone oraz marynowane gruszki pokroić w słupki o ok. 3 cm dłuższe od szerokości płata śledziowego. Szczypiorek posiekać w zapałkę, a cebulę w piórka.

2. Do octu dolać 400 ml przegotowanej wody i olej. Dodać ziele, liście, sól, pieprz i cukier.

3. Płatem matiasa owijać po porcji warzyw, gruszki, szczypiorku. Spiąć każdą porcję wykałaczką. na dnie naczynia ułożyć niewykorzystaną cebulę, a na niej śledzie. Zalać je marynatą. Na koniec odstawić na kilka godzin do lodówki.

Reklama

Smacznego!

Tatar ze śledzia według Magdy Gessler. Przepis na danie wigilijne, które zachwyci wszystkich

Tatar ze śledzia to coraz popularniejsze danie wigilijne. Sprawdź, jak je wykonać zgodnie ze sprawdzoną recepturą Magdy Gessler. To naprawdę wcale nie jest takie trudne.
Tatar ze śledzia według Magdy Gessler. Przepis na danie wigilijne, które zachwyci wszystkich!
fot. Getty Images
Reklama
Reklama
Reklama