Raj dla wszystkich foodies! Odkryj nowe smaki podczas Festiwalu Dining Week
Boczniak ostrygowaty w panco, z limonką, miętą oraz dżemem z chili; ravioli sepia z krupniokiem, chutneyem z ananasa i jabłka oraz nitkami chilli, a może jesiotr w sosie beurre blanc z chińską kapustą choy sum, 3 rodzajami kawioru? Jesteście spragnieni nowych, kulinarnych wrażeń? Mamy dla was dobrą wiadomość!

- Dining Week w Glamour.pl
W tym artykule:
- Dining Week: obowiązkowe wydarzenie dla wszystkich smakoszy
- Dining Week: najlepsze restauracje z całej Polski!
Dining Week: obowiązkowe wydarzenie dla wszystkich smakoszy
Nie ukrywamy, że z niecierpliwością czekaliśmy na to wydarzenie. Jeśli, podobnie jak my, uwielbiacie nieoczywiste połączenia smakowe, koniecznie wybierzcie się na Dining Week, który wystartował 6 lipca (i potrwa do końca miesiąca). Najzdolniejsi Szefowie Kuchni specjalnie na Festiwal przygotowali unikalne dania #SpozaKarty... a także, w prezencie, dla każdego gościa niespodziankę smakową amuse-bouche, której nie znajdziemy w regularnej karcie! Menu nie z tej ziemi możecie rezerwować TUTAJ.
Najzdolniejsi Szefowie Kuchni z wiodących restauracji w kraju zaserwują Gościom 3 i 5-daniowe doświadczenia smakowe wzbogacone o amuse-bouche i festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water w okazyjnej cenie (do -50%).
Dining Week: najlepsze restauracje z całej Polski!
Kto ma ochotę wybrać się w kosmiczną podróż po smakach nie z tej ziemi? Zapnijcie pasy i sprawdźcie, co takiego proponują topowe restauracje! To więcej niż pewne, że ich menu wyrwie was z krzeseł. My pozwoliliśmy już sobie na odrobinę rozpieszczenia...
#Frank Winebar&Shop

Stołeczny Frank Winebar&Shop wszystkich miłośników mięsa zaprasza na duszone policzki i ozory z dzika w czerwonym winie, zapiekane z topinamburem, jeżynami i miodem spadziowym. Pycha!
#Why Thai (Poznań)

Miłośnicy tajskich smaków, łączcie się! W poznańskim Why Thai czeka na was boczniak ostrygowaty w panco, z limonką, miętą oraz dżemem z chili! Mmm...
#ORSO (Knurów)

Jeśli będziecie na śląsku, koniecznie zajrzyjcie do restauracji ORSO w Knurowie. Szef Kuchni specjalnie na Festiwal przygotował ravioli sepia z krupniokiem, chutneyem z ananasa i jabłka, nitkami chilli oraz oliwą lubczykową. Brzmi wybornie!
#Niesztuka (Gdańsk)

Ta propozycja od gdańskiej Niesztuki przeniesie was do innej galaktyki! W karcie dań czeka jesiotr w sosie beurre blanc z chińską kapustą choy sum, 3 rodzajami kawioru oraz szczypiorkiem. Magia!
Festiwalowe rezerwacje trwają – możesz zrobić je TUTAJ. Warto się pospieszyć, ponieważ liczba najlepszych stolików jest ograniczona.
Festiwal potrwa od 6 do 31 lipca w 7 regionach Polski: Warszawie, Wrocławiu, Krakowie, Poznaniu, Silesii, Szczecinie i Trójmieście. Najlepsi Szefowie Kuchni z ponad 100 najsłynniejszych restauracji przygotowali dla festiwalowych gości popisowe, autorskie menu spoza karty oraz niespodzianki smakowe, dzieląc się swoją filozofią kuchni.
Gwarantujemy, że czekają was niezapomniane doświadczenia. Widzimy się w najlepszych restauracjach!