Letnie nowości dla koneserów kawy w COSTA COFFEE
Jesteście prawdziwymi kawoszami? Sprawdźcie, na co aktualnie warto skusić się w kawiarniach COSTA COFFEE!
- Redakcja
Tego lata w kawiarniach COSTA COFFEE pojawiła się nowa propozycja dla smakoszy – COLD BREW, która w krótkim czasie zyskała ogromne rzesze fanów. W lipcu popularna sieć kawiarni idzie o krok dalej i wprowadza do menu NITRO COLD BREW!
COLD BREW to alternatywny sposób przygotowywania kawy, który pozwala prawdziwym koneserom odkryć nowe smaki i aromaty. Unikalny proces macerowania w zimnej wodzie przez 20 godzin pod czujnym okiem najlepszych baristów sprawia, że Cold Brew pozbawione jest kwasowości oraz goryczki, które mogą pojawić się podczas parzenia kawy na ciepło. Kawa przygotowywana jest na bazie 100% kolumbijskiej mieszanki ziaren, która gwarantuje naturalną, orzechową nutę smakową. To esencja smaku kawy w najlepszym wydaniu! Cold Brew klasycznie serwowana jest na kostkach lodu. Może być podana także z mlekiem oraz z dodatkiem syropu waniliowego lub karmelowego. Cold Brew jest pobudzająca, orzeźwiająca oraz niskokaloryczna, dlatego idealnie towarzyszyć będzie letnim porankom, a ponieważ każda kropla kawy, która trafia do szklaneczki Cold Brew musi przejść cały 20-godzinny proces macerowania, warto upewnić się, że zdążymy jej skosztować, zanim gotowe będą kolejne porcje tej orzeźwiającej kawy.
NITRO COLD BREW to z kolei zupełnie nowy sposób podawania COLD BREW. Kawa, po 20 godzinnym macerowaniu, uwalniana jest przez zawór ciśnieniowy, który nasyca płyn czystym azotem. W efekcie otrzymujemy delikatnie musującą kremową kawę z pianką. Dzięki tej technice uzyskujemy mocno orzeźwiający, innowacyjny i aksamitny w smaku napój. Kawa ta jest słodsza i bardziej kremowa, niż typowe espresso, pomimo tego, dzięki zastosowaniu azotu, staje się ona lżejsza i delikatniejsza, niż czarna kawa z ekspresu. Dodatkowo ten sposób nalewania kawy dostarcza konsumentom ciekawych wrażeń wizualnych, które warto zobaczyć na własne oczy. Całość, zarówno w kwestii smaku jak i wyglądu, przypomina dobrze znane irlandzkie piwa, charakteryzujące się gęstą, kremową pianą.
Obu nowości będzie można spróbować w nadchodzący weekend 15-16 lipca w kawiarni COSTA COFFEE na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie. Na wszystkich odwiedzających Trakt Królewski czeka moc atrakcji inspirowanych COLD BREW – malowanie obrazów, pokazy baristów COSTA COFFEE, a w sobotni wieczór – kino letnie z seansem brytyjskich klasyków gatunku.
Dodatkowo, w sobotę odbędzie się polska premiera wysadzanego ponad 12 tysiącami diamentów kubka dedykowanego kampanii Frostino. Kubek powstał w ramach współpracy COSTA COFFEE ze światowej sławy jubilerem projektującym biżuterię m.in. dla Królowej Elżbiety II – firmą Mappin & Webb. W ramach projektu wyprodukowano jedynie pięć egzemplarzy, a każdy z nich wysadzany jest prawie 13 tysiącami kamieni! Kubek, który składa się z 12 200 diamentów i ponad 500 rubinów, będzie można oglądać w kawiarni na Krakowskim Przedmieściu przez cały weekend!
1 z 2
COLD BREW to alternatywny sposób przygotowywania kawy, który pozwala prawdziwym koneserom odkryć nowe smaki i aromaty. Do spróbowania w sieci kawiarni COSTA COFFEE!
2 z 2
Lipcowa nowość w kawiarniach COSTA COFFEE - NITRO COLD BREW, kawa macerowana przez prawie dobę, która po filtracji jest nasycana azotem i serwowana z profesjonalnego tapa.