Kuchnia tajska i warsztaty carvingu
Reprezentacja redakcji wzięła dziś udział w warsztatach kulinarnych "Kuchnia tajska dla zdrowia" organizowanych przez Ambasadę Tajlandii w warszawskim studiu CookUp. Mistrzowie tajskiej kuchni pokazali nam, jak przyrządzić Krotong Thong, czyli miseczki z ciasta wypełnione mięsno-warzywnym farszem (pyszne) oraz tradycyjną zupę Tom Yum z krewetkami (bardzo pyszna). Wykazali się też sporą cierpliwością, ucząc nas sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach. Kucharki z nas świetne, ale kariery w carvingu nie zrobimy (dlatego na zdjęciach pokazujemy cudze rzeźby, a nie własne).
ZOBACZ TAKŻE:
7 SPOSOBÓW JAK ZMIENIĆ FAST FOOD NA FIT FOOD
#GIRLSWITHGLUTEN: NOWY TREND NA INSTAGRAMIE
ZIELONE SOKI. DLACZEGO KOCHAJĄ JE GWIAZDY?
1 z 4
image5
Kuchnia Tajska i warsztaty carvingu
2 z 4
image3
Kuchnia Tajska i warsztaty carvingu
3 z 4
image4
Kuchnia Tajska i warsztaty carvingu
4 z 4
image6
Kuchnia Tajska i warsztaty carvingu