Reklama

O tym, że wyobraźnia dyrektora kreatywnego Gucci nie zna granic, wiemy nie od dziś. Wszystko wskazuje na to, że realizowane z zapałem i niemałym sukcesem wizje na polu mody tylko pobudziły jego twórcze ambicje i apetyty na więcej. I to dosłownie – bo jak się okazuje marka właśnie poszerzyła pole działalności o kulinaria. W samym sercu Włoch, przy placu Piazza della Signoria na terenie florenckich Ogrodów Gucci przy czyli concept store’u łączącego butik, salę wystawienniczą i kinową, właśnie otwarto restaurację nazwaną Gucci Osteria.

Reklama

Za całością projektu stoi oczywiście nie kto inny jak sam dyrektor kreatywny marki. Szefem kuchni będzie nagrodzony trzema gwiazdkami Michelina Massimo Bottura, specjalizujący się w wykwintnych daniach schlebiających najbardziej wymagającym podniebieniom. W jego menu znajdą się klasyczne włoskie smaki, np. tortellini z parmezanem czy risotto z grzybami, a także specjały kuchni światowej, np. peruwiańskie tostadas. Ceny będą wahać się w granicach 20-30 Euro, a sala restauracji pomieści 50 gości.

Reklama

Odwiedzilibyście Gucci Osteria przy okazji pobytu we Florencji?

Reklama
Reklama
Reklama