Reklama

Drinki na bazie jabłek

Klasyczny sok jabłkowy to nieoceniony przyjaciel wszystkich barmanów i miksologów, który świetnie dogaduje się z różnymi typami alkoholi. W roku 2022 z wciąż wzrastającą wiedzą (a także świadomością) dotyczącą przetwarzania warzyw i owoców, sok jabłkowy zyskuje nowe oblicza. Bracia Sadownicy do swoich przepysznych soków dodali wody z bąbelkami, tym samym tworząc naprawdę wyjątkowy napój, bez dodatku cukru, który będzie naszą ulubioną bazą w tym karnawale. Jabłka, z których rodzinna, polska firma tworzy swoje soki i napoje, rosną w bajkowym sadzie w Śmiłowicach. W sadzie, który jest przyjazny ptakom, pszczołom, biedronkom i innym owadom. W którym rosną kolorowe i wyborne w smaku jabłka.

Reklama

Orzeźwiające „Musujące jabłko" Braci Sadowników możecie wykorzystać na kilka sposobów. Napój sprawdzi się doskonale w pojedynkę, jako główny bohater noworocznych toastów, ale odnajdzie się również w duecie - połączcie go z ulubionym alkoholem i stwórzcie oryginalny koktajl.

Polecamy przepis powstały w ramach kampanii Braci Sadowników z Elizą Mórawską-Kmitą (WhitePlate.com) - specjalnie dla was stworzony został przepis z wykorzystaniem „Musującego jabłka":

Gin w sadzie

Wytrawny, musujący i orzeźwiający. Dokładnie taki, jak lubisz.

Z jednej strony wytrawny gin, z drugiej owocowe, naturalnie słodkie „Musujące jabłko”. Dwa przeciwieństwa, które razem tworzą idealny słodko-gorzki drink. Dzięki delikatnym bąbelkom oraz kostkom lodu skutecznie orzeźwi w trakcie każdego, nie tylko karnawałowego spotkania - opisują Bracia.

Liczba porcji: 1

Czas przygotowania: 5 minut

Składniki:

  • 40 ml ginu
  • 100 ml „Musującego jabłka" Braci Sadowników
  • 1-3 plasterki jabłka
  • 50 ml toniku
  • kostki lodu
  • gałązka rozmarynu (opcjonalnie)

Przygotowanie:

  • Wrzucamy lód do szklanki.
  • Wlewamy gin, „Musujące jabłko" oraz tonik.
  • Dekorujemy plasterkami jabłka oraz świeżym rozmarynem.

Przepis na drink „Gin w sadzie” to trzeci przepis Elizy Mórawskiej-Kmity z wykorzystaniem produktów Braci Sadowników. W ramach kampanii „Jabłka na talerzu”, wspólnie chcą pokazać, jak wiele można przyrządzić z jabłek. Tym razem (na przekór nazwie) w kieliszku.

„Musujące jabłko z limonką" i „Musujące jabłko z imbirem"

Reklama

Nowy Rok, nowe smaki i nowe połączenia. W styczniu zadebiutowały dwa warianty, stworzone z myślą o karnawale - „Musujące jabłko” z imbirem oraz z limonką. A to tylko początek nowości, jakie na ten rok zaplanowali Bracia...

Reklama
Reklama
Reklama