Reklama

W tym artykule:

  1. Aperitif: historia tego rytuału
  2. Aperitif w wersji bezalkoholowej
  3. Crodino: fenomen bezalkoholowego drinka
Reklama

Aperitivo łączy dwie cenne wartości Włoch: chodzi o otwartych, naturanych ludzi oraz smakowanie życia. Oto chwila, która jest doskonałą okazją do rozmów z bliskimi, spędzenia czasu w radosnej atmosferze i rozpieszczenia zmysłów specjałami włoskiej kuchni. Aperitivo to trend, który przyjął się na całym Półwyspie Apenińskim i szturmem podbił Europę. Celem Aperitivo jest pobudzenie smaku oraz apetytu przed posiłkiem za pomocą odpowiedniego drinka (aperitifu). My zachęcamy do zdrowego trybu życia, sugerujemy więc rozważyć bezalkoholową wersję drinka.

Materiały prasowe

Aperitif: historia tego rytuału

Słowo aperitivo pochodzi od łacińskiego wyrażenia aperire, które oznacza „otwierać”, przez, co jest idealnym pretekstem do spotkania się ze znajomymi. Wszystko rozpoczęło się ponad 200 lat temu w Turynie, gdzie Antonio Bendetto zapoczątkował modę na aperitif. Na początku była to mieszanka wermutu z dodatkiem białego wina, ziół i przypraw, opracowana według specjalnej receptury. Koktajl ten na przestrzeni lat wiele razy ewaluował.

Aperitif w wersji bezalkoholowej

Nic nie wprawi towarzystwa w dobry nastrój tak, jak otwarcie spotkania toastem Crodino - bezalkoholowej alternatywy dla tradycyjnego, włoskiego aperitifu. Smak tego bezalkoholowego drinka można określić jako wyjątkowo intrygujący. Crodino najpierw odkrywa, a później czerpie z tego, co najlepsze, aby na koniec bez wysiłku połączyć wszystko w jednym, przepełnionym bogactwem smaku. To zachęta do wyrażania własnej wyjątkowości i dzielenia się nią z innymi w cudownej atmosferze.

Crodino: fenomen bezalkoholowego drinka

Tym, co wyróżnia Crodino, są przede wszystkim słodko-gorzkie, ziołowe oraz cytrusowe nuty. Stworzenie tak wielowarstwowego profilu smakowego jest nie lada wyzwaniem. Powstaje z połączenia ekstraktów z wysokiej jakości składników: ziół, przypraw i korzeni w pierwszym kroku, a następnie poddania ich infuzji przez okres do sześciu miesięcy. Cały proces pozwala odsłonić zaskakującą głębię smaku i zapachu oraz zachować tradycyjną recepturę, która liczy sobie ponad 50 lat.

Prawdziwie włoskie Crodino powstało w 1965 roku dzięki wielkiemu pomysłowi w małym mieście na Północy Włoch. Lokalny przedsiębiorca współpracował z ekspertem w dziedzinie ziołolecznictwa nad pomysłem stworzenia nowego napoju bezalkoholowego. W końcu, po wielu próbach, udało im się stworzyć recepturę z wysokiej jakości składników sprowadzanych z całego świata.

Połącz się z włoską sztuką aperitivo i wznieś toast z Crodino!

  • Napełnij kieliszek do wina dużą ilością lodu.
  • Otwórz i wlej Crodino.
  • Dodaj plasterek świeżej pomarańczy.
  • Gotowe.
Materiały prasowe

Celebrację chwili w towarzystwie Crodino można jeszcze bardziej uprzyjemnić, dodając do drinka różnorodne, proste i wysokiej jakości małe przekąski w postaci smacznych tapas. „La Dolce Vita” jest na wyciągnięcie ręki.


Reklama

Crodino to bezalkoholowy aperitif (bitter bezalkoholowy alko.

Reklama
Reklama
Reklama