Tatar ze śledzia według Magdy Gessler. Oto przepis na danie wigilijne, które zachwyci wszystkich
Tatar ze śledzia to coraz popularniejsze danie wigilijne. Sprawdź, jak je wykonać zgodnie ze sprawdzoną recepturą Magdy Gessler. To naprawdę wcale nie jest takie trudne.
- Łucja Jelonek
W tym artykule:
Sekrety świątecznych dań Magdy Gessler
Magda Gessler od lat uchodzi za niezrównaną w swoim fachu kreatorkę smaku i stylu. Ku uciesze wszystkich, którzy chcieliby we własnym zakresie przygotować wigilijne potrawy jak z najlepszych lokali, sławna restauratorka od jakiegoś czasu chętnie dzieli się przepisami, z których korzysta na i jej bliscy. Gwiazda niezmiennie bijącego od lat rekordy popularności programu „Kuchenne Rewolucje” nie ukrywa, że w jej rodzinie nawet tradycyjne dania wigilijne podaje się w dość nowoczesny sposób. Nie inaczej jest z modnym tatarem ze śledzia, który obowiązkowo w każde święta Bożego Narodzenia pojawia się na stole w domu Gesslerów. Za sekretem jego wspaniałego smaku stoją takie nietypowe składniki, jak chociażby pieczona papryka i marynowane grzyby. Sprawdź, jak krok po kroku przygotować wigilijny tatar ze śledzia według przepisu Magdy Gessler, którym sławna restauratorka podzieliła się parę lat temu w grudniowym numerze „Dobrych Rad”, już teraz poniżej.
Tatar ze śledzia – przepis Magdy Gessler
Tatar ze śledzia to jedno z najpopularniejszych dań wigilijnych. A gdyby przyrządzić go według receptury Magdy Gessler? Warto, bo powali rodzinę na kolana, a jego wykonanie nie zajmie więcej niż 50 minut. Zdradzamy przepis. Weźcie pod uwagę, że poniższa ilość składników wystarcza na przygotowanie 4 porcji dania.
Tatar ze śledzia Magdy Gessler – składniki:
- 4 płaty śledziowe
- 2 ogórki kiszone
- 1 pieczona czerwona papryka
- 1 cebula
- 3 jajka na twardo
- kilka grzybków marynowanych
- nieduża ilość keczupu
- sól i pieprz
Wigilijny barszcz czerwony: prosty PRZEPIS Magdy Gessler
Jak przyrządzić pyszny barszcz wigilijny? Magda Gessler ujawniła swój przepis na czysty barszcz czerwony, który od lat serwuje się w jej domu na święta Bożego Narodzenia. Pewnie myślisz, że jest trudny i skomplikowany. Nic bardziej mylnego. Ugotujesz go w niecałą godzinę.Tatar ze śledzia Magdy Gessler – przygotowanie krok po kroku:
- Płaty śledziowe, kiszone ogórki, pieczoną paprykę, cebulę, jajka na twardo i grzybki pokroić w drobną kostkę.
- Posolić, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Dodać keczup, wymieszać i gotowe!
Jak widzicie przygotowanie tatara ze śledzia według przepisu Magdy Gessler nie jest trudne. Po prostu diabeł tkwi w szczegółach.