W Warszawie wciąż powstają nowe restauracje i knajpy, a chętnych do tego, aby mieć swoje miejsce z jedzeniem i karmić warszawiaków oraz turystów nie brakuje. Kilka dni temu na Powiślu, dokładnie przy ul. Topiel 12 otworzyło się wyjątkowe miejsce. Le'pię to bar z pierogami, w którym nie zjecie jednak klasycznych ruskich. Farsze to np. kaszanka z miodem czy białe warzywa i jaglanka. Prawdziwym hitem są jednak nadzienia z... alkoholem! W menu znajdują się dwie pozycje. Pierwsza z nich to duszona wołowina z winem i żurawiną, a druga opcja to łopatka wieprzowa z orzechówką z dodatkiem tymianku. Kto tęskniłby za ruskimi, kiedy na obiad można zamówić danie z procentami?! Chociaż nowoczesna wariacja na temat pierogów z serem, jakie jedliście u babci, również w Le'pię znajdziecie. A jeżeli nie możecie się zdecydować, istnieje możliwość zamówienia menu degustacyjnego.

Niewielka lodziarnia z Polski w rankingu najlepszych na świecie! >>>

Za całym zamieszaniem i miejscem, które pretenduje do bycia najlepszym, w którym zjemy pierogi, stoi Sandra Kotowicz, uczestniczka programu Top Chef i pomysłodawczyni tego projektu. Oprócz nietuzinkowego menu, wrażenie robi piękne wnętrze. Jest nowoczesne i stylowe, ale jednocześnie bezpretensjonalne i przytulne. Przybrudzony róż przełamany szarością, zwisające z sufitu lampy i kilka zielonych roślin tworzą świetny klimat. Jeżeli nie wiecie, gdzie wybrać się na obiad i kolację, koniecznie zajrzyjcie do Le'pię na Powiślu! A poniżej zobaczcie, jak wyglądają dania oraz wystrój baru z pierogami.